top of page

Fizioterapie la domiciliul clientului

Kineto4home va oferă o gama larga de proceduri fizioterapice, cum ar fi: ultrasunet, electrostimulare, infraroșu, laser. Acestea sunt cele mai cunoscute proceduri fizioterapeutice, folosite cu succes de ani de zile în majoritatea cabinetelor de recuperare atât din România cat și din întreaga lume.

Ultrasunet

Terapia cu ultrasunete presupune trimiterea către corp a unor unde de sunet de înalta fracventa cu rol de accelerare a funcțiilor metabolice. Creste capacitatea de vindecare a țesuturilor, reduce durerea, reduce edemul și inflamațiile, accelerează procesul de consolidare osoasa, îmbunătățește circulația sangvina.

INDICAȚIILE ULTRASONOTERAPIEI
Artroze, spondiloze;
Spondilite, artrite;
Tendinite, mialgii;
Fracturi recente;
Contuzi, entorse, luxații;
Hematoame;

 Cicatrici patologice;
Nevralgii, nevrite;
Arteriopatii obliterante stadiile I si II; -
Maladia Raynaud.

Electrostimulare

In ultimii ani curentul electric a devenit o unealta procesul de tonifiere musculara sau in procesul de recuperare musculara cu scop terapeutic.

Cu ajutorul aparatului putem sa controlam impulsurile electrice astfel încat sa putem regla intensitatea optima pentru fiecare pacient, senzația fiind una plăcută . Electrostimularea creează contracții musculare pe musculatura pasiva , adică în repaus. Mușchiul fiind relaxat permite sângelui sa irige zona afectata de 20-30 ori mai mult decât printr-o mișcare activa a mușchiului, astfel încât sângele sa contribuie la regeneraea țesutului aducând substanțe hrănitoare , oxigen și celule regeneratoare

Afecțiuni tratate cu electro-terapia

Dureri acute sau cronice de coloana

Osteoartrita

Artrita reumatica și degenerativa

Afecțiuni articulare și ligamentare

Miostimulare

Reducerea spasticitatii

Febra musculara

Întinderi musculare

Dureri de cap

Spondiloze cervicale

Dureri lombare

electrostimulare_edited.png
Perna-termica-de-gat-din-turba_edited_edited.jpg

Infrarosu

În anul 1894, Kellogg a introdus în terapie lampa electrică cu incandescență, ulterior, razele infraroșii au fost folosite cu succes în diferite afecțiuni: ale sistemului limfatic, ale articulațiilor, ale pieptului (pleurezie), dureri abdominale (enterită, etc), ale ficatului și vezicii biliare.

Tot cu aceste lămpi au început să fie tratate afecțiuni neurologice (nevrite, mialgii), afecțiuni dermatologice ( furuncule, abcese, eczeme, variolă), leziuni traumatice (entorse, fracturi, contracții musculare). Mai târziu, a fost dezvoltată o varietate de echipamente medicale bazate pe radiații infraroșii: saune cu infraroșu, lămpile cu infraroșu de diferite tipuri, saltele cu infraroșu.

Terapia cu infraroșu este folosita cu succes în cabinetele de recuperare de peste 30 de ani. Căldura generata de aparat poate ajunge la 65 de grade Celsius , dilatând vasele de sânge grăbește  vindecarea, elimina toxinele, inbunatateste circulația, diminuează durerea, relaxează musculatura contractata.

Folosirea IR la susținerea proceselor de vindecare a crescut considerabil în ultimii ani. Punctele forte sunt îngrijirea deteriorărilor minore ale țesuturilor, stimularea procesului de vindecare la bolile cronice, precum și un spectru larg de îmbolnăviri ca de exemplu probleme cu încheietura șoldului, dureri menstruale, neuro-dermită, eczeme infecțioase, infecții postoperatorii, paralizie facială, aprindere de plămâni, neurastenie.

S-au înregistrat succese in tratamentul cu infraroșu pentru următoarele afecțiuni:

Artrita reumatoida (în mai puțin de 5 luni, rata de sedimentare a eritrocitelor ESR a scăzut de la 125 la 11 la persoane de 70 de ani).

Creșterea extensibilității țesuturilor de colagen

(s-a constatat o scădere cu 20% a rigidității articulațiilor de la degetele reumatoide la 45⁰C, in comparație cu terapia la 33⁰C.)

Calmarea spasmelor musculare

Alinarea durerilor

(durerea este de multe ori legata de ischemie (irigarea deficitara cu sânge) datorata tensiunii sau spasmelor, care se poate imbunatati prin vasodilatatie razele infraroșii reducând senzația de durere prin acțiunea directa asupra terminațiilor nervoase si a nervilor periferici)

Stimularea circulației sanguine

(încălzirea unei parți a corpului produce vasodilatatori în alte parti aflate la distanta fata de partea tratata, chiar si in absenta unei schimbări a temperaturii corpului. Încălzirea mușchilor produce un flux de sânge similar celui observat in timpul exercițiilor fizice)

Faptul ca încălzirea corpului produce vasodilatație duce in mod evident la concluzia ca aria afecțiunilor tratabile se extinde.

Laser

Laserul înseamnă radiații electromagnetice cuprinse intre 100nanometri si 2 mm. Lumina pătrunde in țesut aproximativ 15mm efectele chimice inițiate pot avea astfel efecte profunde, pana în os, eliberând endorfine si crescând circulația sangvina, îmbunătățește metabolismul celular, creste producția de proteine si ADN , reglează potențialul de membrana celulara.

Efectele Laser-terapiei sunt multiple; efect antiinflamator, reducerea edemului, cicatrizarea plăgilor, efect antalgic, îmbunătățește circulația.

 

Afecțiuni tratate cu terapia LASER

Artrite (osteoartrită, artrită reumatoidă)

Dureri ale coloanei cervicale, toracale, lombare (spondiloze, lombalgii, cifoze, scolioze, lordoze, hernii de disc)

Dureri articulare

Sindrom de tunel carpian

Fibromialgie

Tendinite, entezite, mioentezite, epicondilite

Întinderi/rupturi musculare, entorse, suprasolicitări segmentare

Nevralgii

Sinuzită și rinită alergică

Ulcer varicos

Arsuri de gradul I și II

Acnee, boli de piele, eczeme

AVC (accident vascular cerebral)

74_3_3_img.jpg

Contact

0766794607

bottom of page