top of page
Physiotherapy

Kinetoterapie la domiciliul clientului

Kinetoterapie la domiciliul clientului

Kinetoterapia este modalitatea de a grabi recuperarea fizica a unei persoane care a suferit un traumatism sau o degenerare. Prin traumatism intelegem accidente care se soldeaza cu fracturi sau tumefactii, intinderi sau rupturi musculare, etc. Prin degenerare intelegem slabirea sau ruperea unui cartilaj sau a mai multora, in urma unui traumatism sau ca efect de imbatranire muschulo-scheletala, ce duce in timp la frecerea oaselor articulatiilor. Cele mai cunoscute artroze sunt coxartroza si gonartroza, care ajunse in gradul 4 , inlocuirea cu proteza de sold sau genunchi este inevitabila. Kinetoterapia are trei roluri foarte importante, previne, trateaza si recupereaza. Prin profilaxie pastram tonusul muscular la un nivel ridicat prevenind astfel slabirea musculaturii ( mai ales in cazul seniorilor sau a persoanelor sedentare), tratam, ajutand sangele sa ajunga mai usor in zonele afecteate astfel grabind vindecarea si continuam procesul de recuperare prin sedinte de tonifiere muscular in mod special dupa operatii, ghips, imobilizarea articulatiei sau a muschiului, Se stie ca un muschi nefolosit isi pierde intre 0,5-1% volum /zi , astfel incat dupa o interventie chirurgicala  de succes recuperarea musculara este obligatorie. Uneori un membru afectat poate duce la dezechilibre motrice destul de grave in alte segmente ale corpului.

Kinetoterapia la domiciliu se  adreseaza persoanelor care nu se pot deplasa la cabinetele de recuperare si nu numai

Kinetoterapia la domiciliul clientului este o modalitate de a va recupera si de a invata in propriul camin ce exercitii se potrivesc pentru starea dvs patologica. Avantajele sunt nenumarate, castigati timp, aveti parte de un kinetoterapeut care se ocupa personal de dumneavoastra, programul este personalizat si urmarit cu atentie de terapeutul nostru, nu intrati in contact cu alte persoane, etc

Cum lucram noi:

Prima sedinta va fii sedinta de evaluare, in aceasta sedinta se citeste dosarul medical al pacientului, se discuta situatia patologica si programul de lucru pe viitoarele sesiuni de recuperare impreuna cu pacientul si/sau apartinatorii, se comunica planul de recuperare. Demulte ori este necesar ca pacientii sa continuie singuri sedintele de kinetoterapie, unii avand nevoie de aceste exercitii toata viata. Prin urmare, kinetoterapeutul se va asigura ca pacientul a inteles rolul sedintelor,, al exercitiilor si ca acesta le va executa corect si le va retine.

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon afisat in rubrica contact prin apel sau mesaj sms sau whatsapp.

Pressure Points

Contact

bottom of page